Het leven is één grote grap, want jij en ik bestaan niet….

einstein3

Het ego is de clown in het circus die het applaus van de acrobaten in ontvangst neemt. 

Als je je meer en meer gaat verdiepen in Mindfulness, yoga en boeddhisme kom je een aantal abstracte termen tegen. Zoals leven in het NU, non-dualiteit en het Ego. Een wereld die enerzijds mensen aantrekt die antwoorden zoeken op levensvragen. En anderzijds de wereld van wetenschappers als Einstein. Terwijl deze werelden zich maar moeizaam tot elkaar lijken te verhouden, kun je toch ook wel een aantal overeenkomsten vinden. Beide groepen spreken in abstracte termen over de wereld, de kosmos en het leven. Waarin bijvoorbeeld ruimte en tijd een illusie zijn. Een wereld van de kwantummechanica en esoterie.

Patrick Kicken neemt je in zijn interviews mee in de wereld van de non-dualiteit, advaita. De wereld van onder meer ayuasca, osho en de satsang. Je leert door zijn interviews allerlei verschillende invalshoeken kennen om je geest te verruimen.  En je hoeft er je luie stoel, de trein of de auto niet voor uit.

patrick_kickenPatrick Kicken, bekend van radio Veronica, gaat op zoek naar de betekenis van deze woorden. Hij stelt eigenlijk iedere keer de zelfde vragen aan verschillende soorten mensen.Vragen als: Wat is non-dualiteit? Wat is Verlichting? Wat is het Ego? Hoe kom je van het Ego af? En moeten we eigenlijk van het ego af? En wat is nou eigenlijk dat ego?

Komt alle stress en lijden van de mens voort uit het hardnekkige idee een afgescheiden individu te zijn, met een vrije wil? Is het IK een illusie? Op die vraag probeert hij een antwoord te krijgen in de serie interviews.

Zijn open houding en manier van vragen stellen, zijn ontwapenend. Hij vertelt ook openlijk over de dingen waar hij zelf mee worstelt. Het ene interview spreekt me meer aan, dan het andere maar het is toch leuk om te luisteren hoe Patrick elke keer weer met een bijna kinderlijke nieuwsgierigheid aan het gesprek begint. Waardoor ik me ineens weer heel bewust ben van al mijn (voor)oordelen en toch probeer ook open te luisteren.

De interviews zijn onder andere terug te luisteren via de podcast: leven zonder stress – Non Dualiteit! De interviews zijn ook op film gezet. Deze kun je ook terug zien. Voor meer informatie klik hier….

ego

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s